Saç Ekimi Nedir?
Saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalan kişilerin yaşadığı estetik kaygılar, en son teknolojik alt yapı ile uygulanan tıraşsız ağrısız saç ekimi işlemiyle çözülür. Genetik faktörler, stres, yaşlanma, hormonal bozukluklar ya da yanlış beslenme gibi birçok olumsuz faktör saç dökülmesine sebep olur. Saçları dökülen kişiler, sosyal hayatlarında özgüven eksikliği hissedebilir ancak saç ektirme işleminin sağladığı başarılı sonuçlar sayesinde kaybettikleri özgüvenlerini tekrar kazanabilirler. ‘Saç ekimi nasıl yapılır?’ sorusu bize de sık sık geliyor. Bu sorunun cevabını size detaylı olarak anlattığımız başka yazılarımız da var, ilgili kategoriden takip edebilirsiniz. Saç ekimi nasıl yapılır sorusunu cevaplayabilmek için öncelikle saç ekimi süreci aşamalarını öğrenmemiz gerekir. Saç ekimi süreceinde aşağıdaki adımlar takip edilir;
- Saç analizi ve ön muayene,
- Greft sayısının belirlenmesi,
- Saç ekimi öncesi yapılacak testlerin tamamlanması,
- Özel cetvel yardımıyla saç ekimi bölgelerinin çizilmesi,
- Ağrısız anestezi yardımıyla kafa bölgesinin uyuşturulması,
- Saç köklerinin toplanması,
- Organ nakil solüsyonunda greftlerin bekletilmesi,
- Toplanan köklerin saçsız bölgeye transferi,
- Operasyon sonrası altın krem uygulaması,
- Operasyon sonrası ozon buharı uygulaması,
- İlk yıkama
Uygulamada genellikle enseden alınan saç kökleri, hedeflenmiş saçsız bölgeye ekilmektedir. Alınan bu saç köklerine greft denilmektedir. Seyrek olarak bazı durumlarda kişinin ensesinde ya da şakak bölgesinde yeterli yoğunlukta sağlıklı saç bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda kişinin kolları ya da göğüs duvarı gibi kıl içeren başka bölgelerinden de saç kökü alınabilmektedir. Uygulama, saç kaybının miktarına bağlı olarak bir kaç saatte gerçekleşmektedir. Saçsız alan çok büyük ise tedavinin tamamlanması için bir kaç seans gerekebilmektedir.
Genellikle müdahale sedasyonla lokal anestezi altında yapılmaktadır. Saç ekiminden sonra baş kısmına özel bir bandaj uygulanmaktadır. Kişi 1-2 saat sonra taburcu edilmektedir. Çok az görülse de ağrı durumlarına karşı ağrı kesiciler ile kontrol sağlanmaktadır. Genellikle 3 günlük ev istirahatı sonrası baş kapalı olacak şekilde iş hayatına dönülebilmektedir. İlk pansuman 5. gün yapılmaktadır.